nutritie-terapeutica
Nu poate fi negat faptul că orice aliment pe care îl consumăm are un efect asupra organismului nostru. Astfel, rolul unui regim alimentar echilibrat (bazat pe un aport caloric optim în funcție de sex, vârstă și stil de viață) este absolut esențial pentru menținerea sănătății.

În plus, o nutriție echilibrată, în care regăsim zilnic fructe și legume proaspete și în care sunt evitate alimentele procesate, cu aditivi sau cu o cantitate mare de zahăr, poate avea un rol terapeutic. Mâncarea pe care o consumăm poate, în același timp, să diminueze ritmul de dezvoltare al unor boli sau să ajute la prevenirea unor afecțiuni grave, precum diferitele forme de cancer.

Ia naștere astfel un nou concept, cel de nutriție terapeutică. Fie că vorbim despre diabetul zaharat, boli gastrointestinale, renale, cardiovasculare sau hepatice, există unele principii de nutriție pe care specialiștii le recomandă a fi urmate. De exemplu, eliminarea alimentelor toxice din dietă, suplimentarea unor vitamine și minerale din surse naturale, evitarea exceselor, reducerea aportului de sodiu și a alimentelor procesate sunt câteva fundamente ale acestui domeniu, recunoscute pentru acțiunile lor benefice.

Lucrăm împreună cu tine pentru a crea un plan de sănătate personalizat și realizabil, bazat pe biochimia specifică organismului tău.
Nutriția în boala celiacă

Nutriția în boala celiacă

Nutriția în boala celiacă Consecința predominantă a bolii celiace la pacienții netratați, este malnutriția, ca rezultat al malabsorbției...

Află mai multe
Nutriția în diabet

Nutriția în diabet

Dieta în diabet Diabetul zaharat (DZ) este un sindrom complex și heterogen indus de tulburarea genetică sau câștigată a secreției de insulină și/...

Află mai multe
Nutriția în bolile inflamatorii și autoimune

Nutriția în bolile inflamatorii și autoimune

Nutriția în bolile inflamatorii și autoimune Cercetătorii consideră că în prezent peste 72% dintre bolile inflamatorii au la bază o alimentație...

Află mai multe
Nutriția anticancer

Nutriția anticancer

Nutriția anticancer Este cunoscut faptul că tutunul, alcoolul și sedentarismul favorizează apariția cancerului, iar consumul de legume și fructe...

Află mai multe
Nutriția în bolile gastrointestinale

Nutriția în bolile gastrointestinale

Nutriția în bolile gastrointestinale Primul pas pe care trebuie să îl facem în tratarea afecțiunilor digestive este acela de a adopta o...

Află mai multe
Nutriția în bolile renale

Nutriția în bolile renale

Dieta în bolile renale În cazul afecțiunilor renale, rinichii nu sunt capabili să filtreze și să elimine din sânge produsele și fluidele care nu...

Află mai multe
Nutriția în bolile hepatice

Nutriția în bolile hepatice

Dieta în bolile hepatice Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman, iar una dintre multiplele sale funcții este de a transforma nutrienţii...

Află mai multe
Nutriția în bolile cardiovasculare

Nutriția în bolile cardiovasculare

Nutriția în bolile cardiovasculare De la Hipocrat și până în zilele noastre, cercetările au încercat să descifreze cum arată și cum funcționează...

Află mai multe