fbpx

nutritia-boli-inflamatorii-Large-1024x684
Nutriția în bolile inflamatorii și autoimune

Cercetătorii consideră că în prezent peste 72% dintre bolile inflamatorii au la bază o alimentație greșită.

Există studii care atestă faptul că unele afecțiuni inflamatorii (ex: unele forme de cancer, cheaguri de sânge, etc) precum și multe dintre bolile autoimune (artrita reumatoidă, lupusul) apar ca urmare a unui nivel ridicat de hormon COX-2, generat de cantitățile mari de acid arachidonic, rezultat și din consumul ridicat de produse lactate, carne roșie, arahide, etc (Dr. Mark Mincolla- „Ghidul sănătății depline”).

Bolile autoimune sunt cronice, majoritatea lor fiind greu de diagnosticat și aproape imposibil de vindecat prin metode convenționale, deși anumite tratamente le țin sub control și le reduc simptomele foarte mult.

Cele mai cercetate boli autoimune, studiate în corelație cu nutriția sunt: diabet de tip I, scleroza multiplă, artrita reumatoidă și lupusul eritematos.

Bolile autoimune sunt afecțiuni cauzate de un răspuns haotic al sistemului imunitar direcționat împotriva propriului corp.

Consumul de alimente nepotrivite și hiperaciditatea sunt unele dintre cauzele apariției bolilor autoimune.

Este posibilă prevenirea și ameliorarea bolilor cronice, prin înțelegerea și abordarea condițiilor de bază, prin dietă, stil de viață și schimbări de comportament.

Principalele aspecte de bază în prevenția apariției și ameliorarea bolilor autoimune sunt:

  • Eliminarea alimentelor toxice din dietă
  • Curățarea organismului
  • Alimentația corectă
  • Construirea unei imunități puternice a organismului
  • Recomandarea suplimentelor alimentare potrivite
  • Monitorizarea pacientului

Lucrăm împreună cu tine pentru a crea un plan de sănătate personalizat și realizabil, bazat pe biochimia specifică organismului tău.

Pentru un consult nutrițional de specialitate, programează-te acum!
Programare