fbpx

anticancer-Large-1024x683
Nutriția anticancer

Este cunoscut faptul că tutunul, alcoolul și sedentarismul favorizează apariția cancerului, iar consumul de legume și fructe este benefic. Însă cercetările actuale permit o specializare mult mai mare.

Astăzi se știe, de exemplu, că alcoolul favorizează apariția cancerului de sân, mezelurile pe cel rectal, iar tomatele sunt cele mai bune prietene ale prostatei, protejând-o de apariția cancerului, la fel cum citricele protejează esofagul.

Un asemenea grad de specializare este foarte important atunci când există antecedente în familie pentru un anumit tip de cancer. Unele alimente conțin compuși naturali puternic anticancerigeni.

Ultimele studii în domeniu au demonstrat deja că, într-un procent destul de mare, stilul de viață influențează declanșarea cancerului sau evoluția sa negativă.

Știați că?

O alimentație echilibrată ar putea să prevină:
  • până la 20% din cazurile de cancer de ovar, col, prostată, tiroidă, vezică,
  • până la 33% din cazurile de cancer de rinichi și plămâni,
  • până la 50% din cele ale gurii, nasului, faringelui, laringelui, pancreasului, sânului, mucoasei uterine,
  • până la 66% din cele ale ficatului,
  • până la 75% din cele de esofag, colon și stomac, etc.

Conform Fondului Mondial pentru Cercetări asupra cancerului, cele mai multe forme de cancer sunt evitabile între 30-40% numai prin alimentație. Așadar, respectarea unor recomandări ar putea să prevină o formă de cancer din trei.

Aceste recomandări sunt valabile atât pentru persoanele sănătoase, cât și pentru cele care au avut deja o anumită formă de cancer.

Pentru un consult nutrițional de specialitate, programează-te acum!
Programare