fbpx

Nutriția în boala celiacă

Nutriția în boala celiacă

Nutriția în boala celiacă Consecința predominantă a bolii celiace la pacienții netratați, este malnutriția, ca rezultat al malabsorbției intestinale. În plus, au fost identificate numeroase manifestări clinice extraintestinale. O evaluare precoce...

Citește mai mult

Nutriția în diabet

Nutriția în diabet

Dieta în diabet Diabetul zaharat (DZ) este un sindrom complex și heterogen indus de tulburarea genetică sau câștigată a secreției de insulină și/ sau rezistența la acțiunea ei periferică, caracterizat prin perturbarea metabolismului. Aceste...

Citește mai mult

Nutriția anticancer

Nutriția anticancer

Nutriția anticancer Este cunoscut faptul că tutunul, alcoolul și sedentarismul favorizează apariția cancerului, iar consumul de legume și fructe este benefic. Însă cercetările actuale permit o specializare mult mai mare. Astăzi se știe, de...

Citește mai mult

Nutriția în bolile renale

Nutriția în bolile renale

Dieta în bolile renale În cazul afecțiunilor renale, rinichii nu sunt capabili să filtreze și să elimine din sânge produsele și fluidele care nu sunt necesare. Pentru a controla și a evita acumularea acestor substanțe, se recomandă evitarea...

Citește mai mult

Nutriția în bolile hepatice

Nutriția în bolile hepatice

Dieta în bolile hepatice Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman, iar una dintre multiplele sale funcții este de a transforma nutrienţii în resurse de energie. Mai mult, ficatul are și un rol important în detoxifiere, curățarea sângelui...

Citește mai mult