fbpx

Acest test determină apariția intoleranțelor la peste 180 de produse alimentare pentru a vă ajuta sa vă optimizați dieta. Analiza detectează prezența anticorpilor IgG specifici pentru alimente și vă permite să evitați alimentele care declanșează simptome.

Intoleranțele alimentare sunt foarte comune și se estimează ca afectează aproximativ 45% din populație.

Este foarte important să facem distincția dintre alergii și intoleranță. În comparație cu alergiile alimentare clasice care adesea cauzează simptome severe în câteva minute, intoleranțele conduc adesea la complicații întârziate care pot apărea după mai multe ore sau chiar zile. Sistemul imunitar acționează foarte încet la prezența acestor alimente conducând la o inflamație ușoară, dar cronică a țesutului. Din cauza acestor întârzieri, este dificil să se identifice ce aliment cauzează aceste probleme. Posibile simptome sunt: oboseala constantă și lipsa de energie, balonarea, diareea, durerile severe de cap, sindromul intestinului iritabil, migrenele și tulburările respiratorii sau iritații ale pielii.

Sunt examinate următoarele grupe de alimente:

  • Produse lactate, cereale (cu sau fără gluten) fructe, legume, peste/fructe de mare, carne , ierburi aromate/condimente, nuci/semințe, uleiuri alimentare, altele.

Scop:

  • Determinarea reacției de intoleranță a organismului la peste 180 de tipuri de alimente
  • Lista de alimente pe care ar trebui sa le evitați
  • Personalizarea dietei dvs. evitând alergenii alimentari
  • Lista cu alimente alternative

Pentru efectuarea testului sunt necesare câteva picături de sânge capilar. Proba de sange este analizata prin tehnologia microarray, permițând determinarea cu acuratețe prezența anticorpilor  IgG la o varietate mare de alimente.

Pentru prelevarea probei de sânge laboratorul pune la dispoziție un kit special de recoltare.

Proba este prelucrată într-unul dintre cele mai moderne si automatizate laboratoare de genetica din Europa, care deține numeroase certificate de siguranța si calitate ( Certificat ISO 15189 lab, Aprobarea Ministerului Federal de Sănătate din Austria,   Certificat ISO 9001 etc).