Ioana Mergeani

Ioana Mergeani – Nutriționist

Ioana Mergeani este absolventă a Facultății de Nutriție și Dietetică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie « Carol Davila » București și a programului de Master de “Nutritie și Siguranță Alimentară” în cadrul Universității de Medicină și Farmacie « Carol Davila » București și, totodată, licentiată în Chimie, în cadrul Universității București.

Alte activități:
• Vicepreședinte al Asociației Nutriționiștilor și Dieteticienilor din România (ROADN)
• Colaborator al unor emisiunii de televiziune- Realitatea TV, TVR, Senso TV
• Participări la conferințe, simpozioane, congrese pe teme de diabet și alimentație sănătoasă
• Organizare și susținere de cursuri pentru diabet tip II
• Colaborator la diferite reviste – “Beau Monde”, “Cosmopolitan”
• Colaborator la diverse emisiuni radio

„Nutriția, ca știință, se dezvoltă ca răspuns la shimbarile lumii moderne-demografice, tehnologice, medicale.
Secolul XXI este un timp al bolilor cronice-bolile confortului și ale prosperității, multe dintre ele având la bază dezechilibre nutriționale majore cum este cazul diabetului zaharat, bolilor cardiovasculare, dislipidemiilor, anemiei a căror incidență este în continuă creștere.
Multitudinea de măsuri terapeutice în cadrul acestor afecțiuni are la bază schimbarea stilului de viață, promt, complet și continuu. În acest context, rolul nutritionistului este esențial atât pe partea de educație și prevenție cât și pe latură de consiliere în cazul diferitelor afecțiuni.
Dacă în cazul celor cu diverse afecțiuni, tratamentul medical complet și adecvat se impune ca absolut necesar, afectând însă considerabil costurile medicale, implementarea programelor de prevenție primară prin măsuri de sănătate publică este considerată la ora actuală ca fiind metodă cea mai accesibilă ce poate fi adoptată în abordarea expansiunii epidemice a acestor boli.”

Domeniile de interes:

  • Echilibrul greutătii corporale (consultații de nutriție și consultații de stil de viață sănătos);
  • Consultanța nutritională de specialitate în diabet zaharat și boli de nutriție;
    Lucrare de dizertație „Evaluarea gradului de anxietate și depresie la pacienții obezi cu diabet comparativ cu cei normoponderali nondiabetici.”;
  • Nutriția terapeutică;
  • Dieta în diabet zaharat tip II;
  • Dieta flexitariană;
  • Dieta în bolile cardiovasculare;
  • Dieta în dislipidemii.