fbpx
Cristina Popescu

Cristina Popescu – Consultant Genetician

Cristina Popescu – consultant genetician, absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa – Iași, specializată în Bioinstrumentație și Tehnică medicală, Genetică și Medicină Personalizată. Reprezintă în România laboratoare de genetică de prestigiu din USA, Austria și Cipru, colaborând cu echipe de cercetători geneticieni experți în citirea și interpretarea genomului uman.

„Descoperirile din domeniul geneticii oferă medicilor și pacienților soluții inovative pentru prevenție, diagnostic precoce și tratament astfel încât pacienții să primească tratamentul potrivit la timpul potrivit.
Cercetătorii geneticienii au estimat că ne naștem cu aproximativ 2000 de defecte genetice, unele dintre acestea putând fi moștenite, altele iau naștere în organismul uman. Mare parte dintre aceste variații genetice nu ne afectează calitatea vieții, dar sunt și defecte genetice care pot predispune la anumite patologii, diferite forme de cancer, iar altele pot declanșa alergii, intoleranțe alimentare, tulburări de metabolism, predispoziție pentru creșterea în greutate, imposibilitatea de a obține performanță în cazul sporturilor de performanță sau andurantă etc.
Dacă cunoaștem predispozițiile noastre genetice chiar înainte ca primele simptome să se manifeste, putem să ne adaptăm stilul de viată, astfel încât să evităm anumiți factori de risc și, ca atare să evităm dezvoltarea bolilor.
Genele noastre vorbesc nu doar despre noi ci și despre ceea ce transmitem copiilor și nepoților noștri. Testul genetic este un cadou prețios pe care îl puteți oferi urmașilor voștri.”