fbpx

Dietele pe care le primeşti sunt personalizate, le vom crea împreună în cabinet. Vei avea reţete gustoase şi săţioase, ca tu să mănânci pe săturate şi de plăcere.

Cărţile cu diete sau dietele standardizate nu au cum să funcţioneze la toată lumea. Ele prin definiţie sunt „drastice”, foarte rar susţinute cu argumente ştiinţifice. La unii funcţionează dieta ketogenică, alţii se simt mai bine cu low-carb, „paleo”, vegană, post intermitent, Montignac sau chiar diete hiperproteice de tip Dukan. Noi optăm pentru o dietă individualizată, cu cât mai multe alimente locale şi bio, preparate minimal, relativ disociată, adaptată propriului tău organism, dar și stilului tău de viață.

Dieta individualizată presupune o evaluare nutrițională care cuprinde:

  • examinarea clinică cu interpretarea parametrilor biologici (profilul lipidic fiind de mare interes)
  • anamneza medicală cu identificarea eventualelor afecțiuni cronice, a factorilor genetici
  • anamneza nutrițională ce are în vedere identificarea preferințelor alimentare, a alimentelor sau asocierilor alimentare care trebuie evitate

Dieta individualizată înseamnă, înainte de orice, alcătuirea unei mese în funcție de preferințele alimentare, apoi aprecierea cantității de alimente corelată cu tipul de activitate fizică, vârsta, modul de repartiție a țesutului adipos. Alimentele propuse sunt hrănitoare și în același timp savuroase.

Dieta individualizată mai înseamnă monitorizarea pe termen lung și adaptarea la orice modificare în stilul de viață și, bineînteles, informații și sugestii de specialitate de ultimă ora.

Următoarea etapă este schițarea unui regim individualizat în care ținem cont de bioindividualitățile fiecărei persoane.

Programează-te acum