fbpx

controlul-greutatii-Large-1024x683
Controlul greutății corporale

Studii recente relevă faptul că teoria restricției calorice, alături de o greutate cât mai aproape de cea ideală, reprezintă o cale aproape sigură spre longevitate și sănătate.

Echipa noastră de specialiști vine în întâmpinarea nevoilor celor ce doresc să-și mențină corpul sănătos, a celor ce doresc să fie la curent cu noutățile din domeniu, precum și a celor cu probleme de greutate.

Pacienții care se adresează centrului nostru beneficiază de examinare clinică, antropometrie standardizată (greutate, înălțime, circumferință abdominală, IMC), evaluarea stilului de viață, evaluarea condițiilor psihologice sau ambientale, evaluarea comportamentului alimentar, investigații metabolice și hormonale, analiza compoziției corpului.

Odată atinsă greutatea optimă, aceasta trebuie să fie atent și continuu monitorizată. Specialiștii noștri sunt alături de tine pentu a te ajuta să-ți menții pe termen lung greutatea obținută.

Monitorizarea presupune informații de specialitate de ultima oră și ajustări calorice în funcție de modificările apărute în stilul de viață. Menținerea unei greutăți sănătoase este crucială. Dacă sunteți supraponderal sau aveți obezitate, este posibil să aveți un risc mai mare de anumite probleme de sănătate.

Știați că?

În România 33% dintre românii peste 18 ani sunt supraponderali și 15% obezi.

Este normal pentru oricine încearcă să piardă în greutate să dorească să facă acest lucru foarte repede. Dar dovezile arată că persoanele care își pierd greutatea treptat și în mod constant au mai mult succes în a menține greutatea. Pierderea sănătoasă în greutate nu este doar o „dietă” sau un „program”. Este vorba de un stil de viață în curs de desfășurare care include schimbări pe termen lung în dieta zilnică și în obiceiuri.

Pierderea în greutate nu este o treabă tocmai ușoară și este nevoie de angajament. Dar, dacă ești gata să începi, suntem alături de tine pas cu pas pentru a te ajuta să ajungi și să rămai pe drumul dorit și să fii mai sănătos.

O scădere lentă în greutate are avantaje semnificative, dintre care amintim:

  • Scăderea depozitelor adipoase și nu a masei musculare;
  • Limitarea pierderii de proteine vitale;
  • Împiedicarea scăderii ratei metabolismului bazal, care însoțește o scădere ponderală rapidă.

Indiferent de obiectivul tău de scădere în greutate, chiar și o scădere ponderală modestă, cum ar fi de 5 – 10% din greutatea corporală totală, aduce multe beneficii pentru sănătate, precum:

  • ameliorarea tensiunii arteriale;
  • scăderea colesterolului;
  • scăderea zahărului din sânge;
  • ameliorarea bolilor cornice cauzate de obezitate.

În cadrul programului Nutrition Link lucrăm împreună cu tine pentru a crea un plan de alimentație personalizat și realizabil, bazat pe biochimia specifică organismului tău.

Pentru un consult nutrițional de specialitate, programează-te acum!
Programare