Somon cu sparanghel la cuptor
Ingrediente
  • 450 g file de somon
  • 2 linguri pătrunjel italian, tocat
  • 1/4 linguriță piper negru măcinat
  • 450 g sparanghel, tăiat pe jumătate
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1/8 linguriță sare
  • 1 cățel usturoi, tocat
  • felii de lămâie

Mod de preparare

  1. Tapetați cu hârtie de copt o tigaie de cuptor..
  2. Într-un bol mic combinați pătrunjelul și piperul.
  3. Împărțiți amestecul în două boluri.
  4. Porționați somonul în 4 felii egale.
  5. Frecați partea fără piele cu jumătate din amestecul de pătrunjel.
  6. Într-un bol mediu, amestecați sparanghelul cu ulei de măsline și sare.
  7. Scoateți tigaia din cuptor și montați bucățile de pește cu piele în jos.
  8. Așezați sparanghelul într-un singur strat în jurul peștelui.
  9. Introduceți tigaia în cuptor pentru un interval de 14-16 minute sau până când sparanghelul se pătrunde ușor cu furculița.
  10. La final presărați restul amestecului de pătrunjel și usturoi pe deasupra.
  11. Serviți cu sparanghel și felii de lămâie.