Ingrediente
- 450 g file de somon
- 2 linguri pătrunjel italian, tocat
- 1/4 linguriță piper negru măcinat
- 450 g sparanghel, tăiat pe jumătate
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1/8 linguriță sare
- 1 cățel usturoi, tocat
- felii de lămâie
Mod de preparare
- Tapetați cu hârtie de copt o tigaie de cuptor..
- Într-un bol mic combinați pătrunjelul și piperul.
- Împărțiți amestecul în două boluri.
- Porționați somonul în 4 felii egale.
- Frecați partea fără piele cu jumătate din amestecul de pătrunjel.
- Într-un bol mediu, amestecați sparanghelul cu ulei de măsline și sare.
- Scoateți tigaia din cuptor și montați bucățile de pește cu piele în jos.
- Așezați sparanghelul într-un singur strat în jurul peștelui.
- Introduceți tigaia în cuptor pentru un interval de 14-16 minute sau până când sparanghelul se pătrunde ușor cu furculița.
- La final presărați restul amestecului de pătrunjel și usturoi pe deasupra.
- Serviți cu sparanghel și felii de lămâie.