Pizza cu blat din făină fără gluten (migdale, năut, mei etc.) 

Ingrediente

  • 2-3 căni făină de migdale (sau ½ cană făină de năut, ½ cană făină de mei)
  • făină de orez brun pentru la final (2-3 linguri)
  • 2 ouă
  • sare
  • ulei de măsline
  • ½ linguriţă praf de copt
  • ½  cană apă călduţă

Mod de preparare

Încinge cuptorul.

Într-un bol, combină făina cu sarea, praful de copt şi puţin zahăr, dacă doreşti. Amestecă bine. Adaugă uleiul de măsline (1 linguriţă) şi ½ cană apă călduţă. Amestecă folosind o lingură de lemn.

Dacă ţi se pare prea lipicios aluatul, mai adaugă făină de orez brun. Întinde într-un strat subţire (pentru a nu se lipi la întins, foloseşte tot făină de orez brun pe planşetă).

Dă la cuptor într-o tavă rotundă, cu hârtie de copt, lasă 20 de minute până e un pic uscată, scoate, adaugă topingul preferat şi mai dă la cuptor 10 minute.